Vladislav Bidikov – BLOG

26-09-2007

Бидиков – Блог 3.0

категорија: — Бидиков @ 12:31 am

Конечно собрав сили да се зафатам со миграцијата на блогот на нов сервер. Причината беше најмногу пораки фактот што поради некои разни „безбедносни“ причини дел од опциите за администрација и најважно SpamKarma не работеа.

Миграцијата одеше брзо поради фактот што имав инсталирано додаток за правење на бекап од сите табели во базата па се се сведе на едноставна „увоз-извоз“ техника со елементи на „преземање-праќање“ на сите датотеки од блогов …

Бидејќи сега тоа е завршена приказна ќе може да пишувам нешто повеќе на блогов од вообичаено. Причини има повеќе: слободен софтвер, интересни случувања во областа на телекомуникациите со акцент на интернет, WiMax, мобилни и слично …

П.С: Има отворен конкурс за евентуален доброволец кој би сакал да удри 2-3 уметнички дела врз моменталниот изгледа на блогот – за награда ќе се договориме дополнително :)

No Comments »

Нема коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар