Vladislav Bidikov – BLOG

24-10-2006

Fedora Core 6 is out!!

категорија: — Бидиков @ 7:19 pm

Епа еве официјално излезе и најновата Федора – ако е се во ред ќе ги имам сите ЦД-а за едно 90-тина минути … па деновиве ќе пишам еден текст што мислам дека е старо/ново и како се одвиваше инсталацијата кај еден мој пријател кој досега нема сретнато линукс …

2 коментари »

  1. Читав на osnews дека стандардно доаѓа со AIGLX и Compiz + опција да си ги вклучиш extras складиштата за инсталација на пропрајтери кодеците – фала богу што им текна, не им идеше баш најсјајно покрај Ubuntu и Mandriva у тој поглед…

    Comment од ufo — 24-10-2006 @ 8:55 pm

  2. ИМ набргу пак ке се активираа … :)

    Comment од Volan — 19-11-2006 @ 10:35 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар