Vladislav Bidikov – BLOG

18-01-2006

PSI 0.10.0

категорија: — Бидиков @ 10:40 pm

Излезе новата верзија на мојот омилен Jabber клиент – нови опции има куп меѓу кои и опција за табови во прозорите за дискусија и можност за транспаретност … Уште фали наредната верзија да подржува Google Talk (сосе аудио) и Дајман да види зошто не работи Yahoo транспортот на серверот и ќе користам само еден IM програм :)

2 коментари »

  1. Веќе има верзија на psi со jingle т.е. google talk компатибилност.. сега за сега е во алфа/бета статус ама може да се користи.

    Yahoo транспортот не знам зашто не работи, а и немам како да проверам – не користам Yahoo.

    Comment од дамјан — 19-01-2006 @ 2:07 pm

  2. Епа од она што јас можам да ти кажам за транспортот е дека вика – Remote Server Error … ако кажеш како да ти дадам дополнителни информации ќе го сторам тоа …

    Comment од Владислав Бидиков — 27-01-2006 @ 3:01 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар