Vladislav Bidikov – BLOG

30-12-2005

Последниот пост во 2005

категорија: — Бидиков @ 12:00 pm

Искрено немав намера да пишувам ама бидејќи овој пост најверојатно ќе биде последниот на еден подолг период од 2 месеци (освен честитката за 2006 која треба да биде автоматски објавена) во кој можно е да го преселам блогов на некоја друга локација и да го проширам со поопшти теми, решив да Ви кажам неколку информации и да направам куса ретроспектива на изминатава година…

Одиме по ред – прво за причината околу моето (не)пишување наредните месец-два – причината е од практична природа: едноставно нема да имам време бидејќи спремам доста испити за нареднава сесија, а потоа одам добри 2-3 недели на скијање.

Сега е време да направиме куса ретроспектива на интересните настани во 2005:

 • Успешна локализација на OpenOffice 2 и уште еден преведувачки маратон
 • Локализација на Мозила пакетот
 • Се популаризира Убунту линукс
 • Многу интересни случки во Линукс светот (за кои пренесоја моите пријатели)
 • Мт-Нет го воведе лимитот за сообраќај на АДСЛ-от
 • ОнНет објави понуда за бежичен интернет
 • Кабелксите оператори почнаа да нудат сериозни интернет пакети
 • и други интересни случувања во Македонија и пошироко …

Што очекувам во 2006:

 • Уште подобра интернет понуда
 • Повеќе слободен софтвер
 • Либерализација на телкомуникациите
 • Успешни студии на ЕТФ
 • Сите неостварени желби да станат стварност

За крај, се читаме во 2006!

1 коментар »

 1. од твоја уста у божји уши

  волан

  Comment од Anonymous — 2-02-2006 @ 7:37 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар