Vladislav Bidikov – BLOG

11-05-2007

Колку навистина ext3 може да ве спаси од губење на податоци ?

категорија: — Бидиков @ 11:50 am

Марфи рекол: „Left to themselves, things always go from bad to worse.“

Марфи згрешил кога станува збор за EXT3! Вчера бев сведот како повеќето хардверски компоненти после подолго непреќинато работење развиваам сопствена интелегенција и почнуваат да работат што они ќе посакаат.

Имаме класично сценарио – просечен компјутер, со просечни компоненти, инсталиран Линукс (EXT3 фајл систем)…
(more…)