Vladislav Bidikov – BLOG

11-05-2007

Колку навистина ext3 може да ве спаси од губење на податоци ?

категорија: — Бидиков @ 11:50 am

Марфи рекол: „Left to themselves, things always go from bad to worse.“

Марфи згрешил кога станува збор за EXT3! Вчера бев сведот како повеќето хардверски компоненти после подолго непреќинато работење развиваам сопствена интелегенција и почнуваат да работат што они ќе посакаат.

Имаме класично сценарио – просечен компјутер, со просечни компоненти, инсталиран Линукс (EXT3 фајл систем)…
(more…)

5-05-2007

Тазе ЦД-а Ubuntu, Kubuntu …

категорија: — Бидиков @ 12:39 am

Денеска ми стигна пратката цд-а од најновиот (K)Ubuntu 7.04 – aко има некој кој сака да му дадам еден од преостанатите оригинални дискови нека каже …

На лагер има:

  • 1 Ubuntu 7.04 64-bit
  • 2 Kubuntu 7.04
  • 7 Ubuntu 7.04 32-bit

Бујрум дур се тазе …