Vladislav Bidikov – BLOG

24-10-2006

Fedora Core 6 is out!!

категорија: — Бидиков @ 7:19 pm

Епа еве официјално излезе и најновата Федора – ако е се во ред ќе ги имам сите ЦД-а за едно 90-тина минути … па деновиве ќе пишам еден текст што мислам дека е старо/ново и како се одвиваше инсталацијата кај еден мој пријател кој досега нема сретнато линукс …

18-10-2006

Употреба на слободен софтвер во училиштата – Давид против Голиат?

категорија: — Бидиков @ 2:18 pm

Знам дека со самото објавување на овој текст веднаш ќе бидам ставен на нож од страна на повеќето жители на планетата и другите борци за Слободен Софтвер, но чуствувам морална одговорност да ја кажам вистинската приказна за тоа што се случува при обидите за употреба на слободен софтвер во едно средно училиште.

(more…)

10-10-2006

Google го купи YouTube за 1.65 билиони долари

категорија: — Бидиков @ 12:33 pm

Се шушкаше неколку денови, но еве сега е и официјално – Google е новиот сопственик на YouTube, популарниот сервис за хостирање на кратки видеа.
Google и Youtube

Останува да видиме што ќе се промени кај YouTube со новиот сопственик …