Vladislav Bidikov – BLOG

30-09-2005

МтНет објавува – И би АДСЛ лимит

категорија: — Бидиков @ 1:21 pm  (Mood: sad)

Ова беше очекувано, беше прашање на време и ете го се случи …

Од 01.11.2005 милиот ни АДСЛ ќе биде доста лимитиран.
За повеќе бујрум оригиналното известување од Девник.

Огласот во Дневник

27-09-2005

7 години Google

категорија: — Бидиков @ 12:32 pm  (Mood: cool)

Како вчера да беше кога започна сагата наречена Google – еве сме веќе 7 години подоцна а Google се стреми да стане број 1 ИТ компанија во светот …

Епа среќен 7-ми роренден Google и повеќе да гуглате од денес натака …

П.С
For the record: Овие Илин и Зоки цело сабајле тука ми тропаат – цитрони ми ги направија :)

26-09-2005

Google Code Jam 2005 резултати

категорија: — Бидиков @ 1:23 am  (Mood: cool)

Види види и македонци имало овде …

Last year we thought we hit it big when 7,500 software coders from all over competed for top prizes in our annual Google Code Jam. We didn’t know what “big” was until this year’s competition, which concluded today. Not 7,500, not 10,000, but 14,500 programmers hailing from Belarus and China, Venezuela and Sweden, Macedonia and Spain – among plenty of other places, 32 countries in all – limbered up and got coding in the multi-round programming competition.

Еве го официјалното соопштение …

19-09-2005

After-маратон

категорија: — Бидиков @ 8:10 pm  (Mood: sick)

Ете маратонот беше успешен!!!

Сега и ние имаме локализирана верзија на openoffice.org што значи ќе има уште многу работа :)