Vladislav Bidikov – BLOG

10-10-2006

Google го купи YouTube за 1.65 билиони долари

категорија: — Бидиков @ 12:33 pm

Се шушкаше неколку денови, но еве сега е и официјално – Google е новиот сопственик на YouTube, популарниот сервис за хостирање на кратки видеа.
Google и Youtube

Останува да видиме што ќе се промени кај YouTube со новиот сопственик …

9-10-2005

Google Reader – време е сите feed-ови да одат на едно место

категорија: — Бидиков @ 8:46 pm

Иновациите на Google немаат крај – последното нешто од нивните лабаратории е т.н Google Reader кој ги чита вашите омилени feed-ови и ги прикажува на многу предледен начин – за повеќе повелете овде

Иначе успешно си ги увезов моите feed-ови и веќе неам намера да го палам гломазниот програм за оваа намера …

27-09-2005

7 години Google

категорија: — Бидиков @ 12:32 pm  (Mood: cool)

Како вчера да беше кога започна сагата наречена Google – еве сме веќе 7 години подоцна а Google се стреми да стане број 1 ИТ компанија во светот …

Епа среќен 7-ми роренден Google и повеќе да гуглате од денес натака …

П.С
For the record: Овие Илин и Зоки цело сабајле тука ми тропаат – цитрони ми ги направија :)

26-09-2005

Google Code Jam 2005 резултати

категорија: — Бидиков @ 1:23 am  (Mood: cool)

Види види и македонци имало овде …

Last year we thought we hit it big when 7,500 software coders from all over competed for top prizes in our annual Google Code Jam. We didn’t know what “big” was until this year’s competition, which concluded today. Not 7,500, not 10,000, but 14,500 programmers hailing from Belarus and China, Venezuela and Sweden, Macedonia and Spain – among plenty of other places, 32 countries in all – limbered up and got coding in the multi-round programming competition.

Еве го официјалното соопштение …

9-02-2005

Google Повторно – овојпат Google Maps

категорија: — Бидиков @ 12:35 am

Не помина многу време а Google.com веќе има нова играчка во својата лабараторија – Google Maps.

Енџинот е совршен, иако јасно се гледа дека е применета технологијата на Keyhole! Уште да ја има Македонија онолку детално колку што ја има Америка па да можам да си ја најдам мојата зграда.

Имам само едно да кажам – GOOGLE RULES!!!!

26-01-2005

Google Video пребарување

категорија: — Бидиков @ 1:47 am

Го чекав денот кога ќе се случи ова – Google нашиот омилен пребарувач почна да пребарува и низ видео снимки, поточно емисии кои се емитуваат на сателит и како резултати дава слики и податоци за емисијата во која се спомнал бараниот збор.

Навистина Google беше, е и ќе остане лидер во пребарувачкиот пазар!!

За оние кои сакаат да видат како изгледа ова – бујрум Google Video Search.

7-09-2004

6 години – GOOGLE

категорија: — Бидиков @ 7:43 pm

Како да беше вчера, кога се појави Google, а веќе поминаа цели 6 години. За тие шест години Google од обичен пребарувач премина во најкористениот веб ресурс за информации.
Во моментов Google пребарува 4,285,199,774 (четири милјарди двесте осумдесет и пет милиони сто девеесет и девет илјади седумстотини седумдесет и четири страници)!

Останува прашањето: дали некогаш ќе биде достигнат бројот што го означува неговото име?